Rostskydd & korrosionsskydd

Vad är korrosionsskydd?

Korrosionsskydd, eller rostskydd, motverkar eller försenar korrosionen – den kemiska process där material, särskilt metaller, försämras i kontakt med luft, vatten eller syror. Det finns två huvudmetoder för detta: aktivt och passivt korrosionsskydd.

  • Aktivt korrosionsskydd bekämpar korrosion direkt genom att använda korrosionsbeständiga material som rostfritt stål, aluminium eller genom tekniker som galvanisk separation eller katodiskt skydd.
  • Passivt korrosionsskydd däremot, skapar en barriär mellan metallen och det frätande ämnet, vilket fördröjer korrosion. Detta kan innebära användning av skyddande beläggningar eller ytskikt, såsom färg, lack eller plast.

Kan man använda korrosionsskydd av plast?

Ja, absolut. Plast har blivit ett populärt material för korrosionsskydd på grund av dess robusthet, låga vikt och utmärkta motstånd mot en mängd korrosiva ämnen. Plast används ofta för att skapa en fysisk barriär som skyddar den underliggande metallen från korrosiva medier. Ställningsplast är ett exempel på en plastprodukt som ofta används för detta ändamål.

Fördelar med korrosionsskydd plast

Det finns många fördelar med att använda plast som korrosionsskydd:

  • Hög motståndskraft mot korrosion – Plast är motståndskraftigt mot de flesta korrosiva ämnen, inklusive många syror, baser och salter. Det betyder att det kan ge effektivt skydd även i mycket korrosiva miljöer.
  • Lång livslängd – Plast är ett robust material som inte lätt bryts ned av yttre förhållanden. Det betyder att det kan ge långvarigt skydd mot korrosion.
  • Låg vikt – Plast är mycket lättare än de flesta andra material som används för korrosionsskydd. Det gör det enklare och billigare att transportera och installera.
  • Kostnadseffektivt – Plast är ofta billigare än andra korrosionsskyddsmaterial. Dessutom, eftersom det är så långvarigt, kan det leda till besparingar över tid genom att minska behovet av frekventa reparationer eller utbyten.

Korrosionsskydd av plast är ett praktiskt och kostnadseffektivt val för dem som behöver ett robust och tillförlitligt korrosionsskydd.

Kontakta oss redan idag

Några av våra produkter som är anpassade för byggindustrin