Förvaring av utemöbler under vinter – Förvaring av möbler utomhus

Ha dina utemöbler förvarade på tomten under vintern! Slipp fukt, kyla och spara plats i förrådet. Genom att plasta in dina utemöbler kan du slippa montera ner och konka dem till förråd eller annan förvaring.

Krympplast fungerar perfekt vid vinterförvaring av utemöbler

Nordisk Plastkrympning erbjuder en smart och praktisk lösning för att skydda dina utemöbler under vintern – krympplast. Krympplasten skyddar möblerna från snö, regn och vind, samtidigt som den är enkel att använda och tar minimalt med plats vid förvaring. Men det finns några saker att tänka på för att få ut mesta möjliga av krympplasten och för att undvika skador på möblerna.

Tänk på detta vid förvaring av utemöbler

För det första är det viktigt att se till att möblerna står torrt och ventilerat under vintern. Om möblerna är fuktiga kan det leda till mögel och dålig lukt. Därför är det bra att rengöra möblerna innan de ställs undan, för att undvika matrester, fågelbajs och jord som kan börja mögla under förvaringen.

När det gäller dynor är det viktigt att de förvaras på rätt sätt. Det går bra att ha dem kvar i dynboxen, men bara så länge det inte är frost på nätterna. Om dynorna blir fuktiga av kondensen som bildas under natten kan det medföra dålig lukt och påväxt. Dynorna bör förvaras i rumstemperatur vintertid för att undvika lukt och påväxt, och inte kvar i dynboxen eller under krympplasten på vintern. Metaller som inte är i aluminium kan också drabbas av kondens och rostbildning om de förvaras under krympplasten.

För att undvika skador på möblerna är det också viktigt att undvika väta. Se till så att benen inte står i en vattenpöl eller att snö står mot benen på möblerna.

Sammanfattningsvis är krympplast en enkel och smidig lösning för att skydda dina utemöbler under vintern. För att få ut mesta möjliga av krympplasten är det viktigt att se till att möblerna är torra och ventilerade, att dynorna förvaras på rätt sätt, och att undvika väta.

Med Nordisk Plastkrympnings hjälp kan du vara säker på att dina utemöbler är skyddade på bästa sätt inför vintern.

Före inplastningen
Före inplastningen
Efter inplastning